Po Silviinej rekonštrukcii nezostal kameň na kameni: Kúpeľňa je tam, kde bola pôvodná kuchyňa!

Čo na to potenciálni majitelia?

V najnovšej epizóde Nového bývania sme hľadali domov pre mladý párik vášnivých basketbalistov v našom hlavnom meste. Milan a Barbora doposiaľ bývali v podnájme a túžili po niečom vlastnom, konkrétne dvoj alebo trojizbovom v mestských častiach Bratislavy RužinovNové Mesto. Vlado Voštinár im medzi inými ukázal aj veľmi zaujímavú nehnuteľnosť s historickou hodnotou – projektoval ju architekt Friedrich Weinwurm v roku 1932 ako prvý počin malometrážnych bytov.

Aj napriek tomu z bytu na prvý pohľad neboli potenciálni záujemcovia tak celkom nadšení. „Nie je to tu v dezolátnom stave, ale budeme to tu musieť dispozične zmeniť,“ skonštatoval po obhliadke Milan a naša architektka Silvia Brna, ktorá už čakala s nachystanou vizualizáciou prerábky, s ním plne súhlasila. Byt síce má historickú hodnotu, no jednoznačne potrebuje modernizovať. Kde konkrétne má nedostatky?

„Trošku som byt modernizovala, vymenila som funkcie jednotlivých miestností. Teraz je ten štandard trochu inakší. Kedysi kuchyňu dávali úplne preč, dnes sa skôr spája s obývačkou. To je jedna z tých veľkých zmien, ktoré som urobila,“ prezradila Silvia. Tá navrhla výmenu kúpeľne s kuchyňou a jej prepojenie do veľkého vzdušného priestoru s obývačkou. Získala tak aj viac úložného priestoru. Nie každý je však fanúšikom prepojenia kuchyne s obývačkou. Čo na návrh architektky povedali naši záujemcovia a aký je váš názor?

Sledujte Nové bývanie opäť v nedeľu o 17:55 na JOJke!