Architekt Bali opäť prekvapil: Vďaka jeho návrhu získal byt dve nové izby!

A schodisko, ktoré slúži aj ako úložný priestor.

Novom bývaní sme naposledy hľadali domov pre navrátilcov z Holandska, ktorí za seba poslali blízkych kamarátov. Konkrétne sme sa pohybovali v krásnej Banskej Štiavnici, kde sme sa snažili nájst priestorný a útulný trojizbák. Jeden z nich v sebe ukrýval aj malý bonus v podobe podkrovia, ktoré však so sebou prinášalo aj jeden háčik. Ten ale pohotovo a bezproblémovo poriešil náš šikovný architekt Bali s návrhom prerábky. Nepredbiehajme však udalosti a poďme pekne postupne...

„Búrať budeme len to, čo je treba,“ skonštatoval hneď na úvod Bali. Tentoraz netradične nešlo o jednu zo stien, ale rovno o strechu vedúcu do podkrovia. Jednou z nevýhod bytu totiž boli schody do podkrovia vedúce z pavlače, preto sa podkrovie dalo využiť iba ako sklad nechcených vecí na byte, no podľa Baliho návrhu sa schodisko presunie aj do bytu a z podkrovia tak spraví priestor s ďalšími dvoma izbami. To všetko bez straty priestoru na prízemí, lebo schodisko nielen umiestnil strategicky ku stene, ale z neho aj vytvoril nový úložný priestor.

Práve podkrovie s novým využitím ponúklo príležitosť na úplnú reorganizáciu zvyšku bytu. Z obývačky bude kuchyňa a zo spálne bude obývačka a hore budú dve spálne,“ skonštatoval Bali. Čo hovoríte na jeho návrh? Ak vás zaujíma trh s realitami a nebránite sa novým inšpiráciám, sledujte Nové bývanie opäť v nedeľu o 17:55 na JOJke!

Autor: František Kozmon