Je byt na dedine blízko Bratislavy dobrou alternatívou bývania v hlavnom meste?

Má to výhody aj nevýhody...

V Novom bývaní sme sa v ostatnej epizóde pozreli na to, aké sú možnosti bývania v okolí Bratislavy. Konkrétne sme sa zamerali na mestečko Svätý Jur, odkiaľ pochádzajú naši záujemcovia. Tí síce mali jasnú predstavu o tom, že chcú zapustiť korene práve vo svojom rodnom meste a hľadali tu útulný domček, no nás táto príležitosť donútila zamyslieť sa nad tým, či je dom na dedine a blízko Bratislavy dobrou alternatívou k bývaniu v hlavnom meste.

Samozrejme, obe možnosti majú svoje výhody aj nevýhody. Keď sa rozhodnete presťahovať z rušného mesta do pokojnejšej oblasti, získate viac súkromia, možno aj čistejší vzduch, no zároveň sa musíte vysporiadať s dlhšou cestou za prácou a školou, vyššími nákladmi na cestovanie a možným časom strateným v kolónach a zápchach. Niektoré dedinky a okolité mestečká sa vďaka dopytu s cenami nehnuteľností za posledné roky poriadne vyšplhali, preto sa už do takej miery nedá hovoriť o lacnejšej alternatíve.

Ako je to s cenou domov konkrétne vo Svätom Jure? Konkrétne ten, ku ktorému navrhoval prerábku náš architekt Bali, sa predáva za cenu 112-tisíc eur v pôvodnom stave, pričom navrhovaná prerábka by stála ďalších 40-tisíc. V približnej cene cca 150-tisíc sa pohybovali aj ostatné ponuky. Je to podľa vás veľa alebo tak akurát? Sledujte Nové bývanie opäť v nedeľu o 17:55 na JOJke!