Nové bývanie - najdrahšie mestá sveta

TOP 10 najdrahších miest sveta: Kde kúpite byt za 350 miliónov eur?

Napovieme vám, že tam bývajú aj Geissenovci.

Nové bývanie je už stálicou medzi reláciami televízie JOJ a divákov si získalo aj vďaka svojej inovatívnosti a premenám v priebehu rokov. Základ však zostáva rovnaký a na tom stojí úspech Nového bývania. Jedna z informácií, ktorá našich divákov pri sledovaní relácie zaujíma najviac, je cena nehnuteľností v jednotlivých slovenských mestách a mnohých prekvapujú ceny niektorých bytov napríklad v Bratislave. My Slováci však stále máme relatívne šťastie, čo sa ceny nehnuteľností týka. Určite to uznáte, keď prebehnete zoznamom miest s najdrahšími nehnuteľnosťami. Ceny bytov v najdrahších mestách na svete sa totiž začínajú pri sume jeden milión eur a odtiaľ idú len rapídne hore...

Los Angeles
Za jeden milión eur tu kúpite byt s rozlohou 50 metrov štvorcových. Zdá sa vám to veľa? Počkajte si na mestá, ktoré sa ocitli na vyšších priečkach tohto zoznamu...

Paríž
Metropola Francúzska sa ocitla na ôsmom mieste zoznamu s priemernou rozlohou 47 metrov štvorcových za jeden milión eur. Najpopulárnejšie sú momentálne novostavby postavené takmer v centre Paríža – v siedmom okrsku.

Šanghaj
V Šanghaji vás luxusný apartmán o rozlohe 46 metrov štvorcových bude stáť jeden milión eur.

Zdroj: joj.sk

Sydney
Austrália nie je stále husto zaľudnená, no výnimku jednoznačne tvorí metropola Sydney, kde za jeden milión eur získate nehnuteľnosť o rozlohe necelých 45 metrov štvorcových.

Ženeva
V Ženeve sa ceny nehnuteľností pohybujú tiež tak trochu vysoko, v priemernej hodnote necelých 44 metrov štvorcových za jeden milión eur. Zaujímavosťou sú apartmány Du Parc Kempinski s výhľadom na Ženevské jazero, ktoré sú dokonca zapísané do svetového dedičstva.

Zdroj: joj.sk

Singapur
Priestor v Singapure má svoju cenu, za jeden miliónov eur dostanete približne 38 metrov štvorcových.

New York
Metropola Spojených štátov je považovaná za jedno z najdrahších miest na svete a predsa sa ocitla na relatívne lichotivom štvrtom mieste tohto zoznamu. Samozrejme, ceny nehnuteľností tu výrazne závisia od lokácie, ale za jeden milión eur si zaobstaráte menší byt s rozlohou 35 metrov štvorcových.

Londýn
Nehnuteľnosti v Londýne za babku rozhodne nedostanete. Cena jedného milióna eur pripadá na 27 metrov štvorcových. Možno práve preto sú tu populárne maličké domčeky s úzkymi chodbami stojace v početných zástavbách. Pre zaujímavosť, nový dom v Londýne stojaci mimo zástavby by vás vyšiel tak na 12-14 miliónov eur.

Zdroj: joj.sk

Hong Kong
Táto moderná metropola tesne zaostáva za našim víťazom s cenou jeden miliónov eur za 22 metrov štvorcových.

Monako
Monako si vyslúžilo prvé miesto na tomto zozname vďaka priemernej cene jeden milión eur za 16,5 metrov štvorcových. Najdrahšie bývanie tu sa nachádza v najvyššej budove Monaka – Veži Odeon, ktorá je vysoká 170 metrov a luxusný byt na najvyššom 50. poschodí stojí 350 miliónov eur. Cena však neodrádza mnohých milionárov, napríklad Geissenovci tu našli v Monaku svoj druhý domov a hlavnú rezidenciu.

Zdroj: joj.sk

Nové bývanie sa na obrazovky televízie JOJ vráti s premiérami na jeseň, dovtedy môžete sledovať reprízové epizódy – v nedeľu o 17:50!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora