Inšpiratívna prerábka hl

Inšpiratívna prerábka bytu: Ukážeme vám, ako vyťažiť z malého priestoru čo najviac

Poznáme triky bytových architektov.

Dopyt po bytoch vo väčších mestách na Slovensku je stále vyšší ako ponuka, čo sa odráža aj na stabilne rastúcej cene nehnuteľností. Preto mnohí pri kúpe bytu musia robiť kompromisy a jedným z nich je veľkosť. Končia tak v menších bytíkoch, ktoré majú o niekoľko metrov štvorcových menej, ako by si želali, alebo ako by potrebovali. No aj s nimi sa dajú spraviť malé zázraky, vďaka ktorým nebude menší priestor pôsobiť stiesnenie. Práve pre vás ponúkame inšpiratívnu prerábku, ktorá presvedčí mnohých z vás, že aj z malého priestoru sa dá vyťažiť viac.

V čom spočíva úspech tejto prerábky? Jedným z tajomstiev bytových architektov je využitie akéhokoľvek priestoru na úložný – keď budete môcť odkladať veci pod posteľ alebo pod sedačku, potrebujete menej skríň. Ďalším tajomstvom, ako opticky zväčšiť priestor, sú správne materiály. V tomto smere nič nepokazíte kombináciou farieb v rozumnej miere s čistou bielou. Priestor opticky zväčšia aj zrkadlové povrchy. Tiež odporúčame vsadiť na čisté línie bez zbytočných oblých tvarov.

Relácia Nové bývanie nám v minulosti priniesla vďaka našim architektom už niekoľko inšpiratívnych návrhov a nebude tomu inak ani na jeseň, kedy budete môcť opäť sledovať premiérové epizódy relácie. Túto nedeľu si môžete pozrieť reprízové Nové bývanie o 17:55 na JOJke!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora