Oddelené kuchyne majú v modernom dizajne STOP: Aké výhody má otvorený priestor?

Viac svetla a príjemnejšie prostredie pre hostí.

Novom bývaní sme tento týždeň hľadali domov v meste pod Zoborom. Katarína s manželom a ich päťročnou dcérou sa rozhodli, že z paneláku pôjdu do rodinného domu. Túžia po veľkej kuchyni, garáži a záhrade. Vzali sme ich aj k domu, ktorý potrebuje dokončiť – nachádza sa v obci Branč, odkiaľ pochádza otec a svokor našich kandidátov. Problémom do budúcna by mohli byť ranné a večerné zápchy, ktoré súvisia s dochádzaním do Nitry. Samotná nehnuteľnosť však pôsobí zaujímavo a to najmä po zmenách, ktoré by s pôdorysom vykonala naša architektka Lucia Ortutová.

Tá by už tradične rada búrala aj steny. „Máme pred sebou existujúci pôdorys a navrhovaný pôdorys. Rozdiel je v tom, že som sa snažila dispozične prepojiť priestor aj opticky kvôli svetlu tento obývačkový priestor s tým kuchynským a jedálenským,“ prezentovala záujemcom navrhovanú prerábku. Prečo sa rozhodla pre takýto radikálny krok? „Pretože tamtým smerom je juh a v obývačke je severné okno, čo pre obývačkový priestor nie je úplne optimálne,“ vysvetľuje.

Samozrejme, toto nebola zďaleka jediná zmena, ktorú Lucia navrhuje. Detskú izbu máme prechodnú. Nie je malá, ale problém je, že je priechodná. Preto som skúsila ďalšiu fintu, zrušila som zimnú záhradu, ktorá by vedela byť integrovaná s vašou spálňou. Tým pádom zo zadnej miestnosti vieme spraviť šatník,“ pokračuje Lucia. A ako bude vyzerať interiér? „Páči sa mi váš štýl, taký čistejší, svetlý, biely, tak som tým pádom tú architektúru priestoru smerovala nejako takto,“ dodáva naša architekta. My dodávame, že celú vizualizáciu nájdete vo videu a Nové bývanie môžete sledovať opäť v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

Celú epizódu relácie Nová záhrada nájdete v našom archíve zadarmo!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora