Do Nitry prišiel veľký zahraničný investor. Čo to urobilo s cenami nehnuteľností?

Hľadáme domček s pozemkom pre bazén!

V Novom bývaní sme sa tentokrát presúvali z hlavného mesta približne sto kilometrov smerom na východ, do Nitry. Do štvrtého najväčšieho mesta na Slovensku prichádza veľký zahraničný investor, čo spôsobilo, že ceny nehnuteľností tu prudko vzrástli. Vlado Voštinár dostal spolu s tímom Nového bývania neľahkú úlohu. „Dom by určite mal mať tri a viac izieb, pretože jednu chceme využívať ako pracovňu, jednu ako spálňu a do budúcna jednu aj ako detskú izbu,“ hovorí Viktória a Jaro. Dvor by mal byť dostatočne veľký, pretože naši záujemcovia chcú mať aj psa a bazén, čo znamená, že by mal mať rozlohu minimálne osemsto metrov štvorcových. Bývať priamo v Nitre nie je podmienkou, no od mesta môžeme zájsť maximálne tridsať kilometrov. Viktória a Jaro k týmto podmienkam pridávajú ešte jednu, azda tú najdôležitejšiu - finančný strop na úrovni stotridsať tisíc eur.

V prvej ponuke sme Viktórii a Jarovi ukázali dom s rozlohou stopäťdesiat metrov štvorcových na takmer trojárovom pozemku desať kilometrov od Nitry. Cena nehnuteľnosti je 118 990 eur. Ako zhodnotil túto ponuku realitný agent Martin Čapo? „Dom v Branči je praktická ponuka po všetkých stránkach. Je to príjemná nová ulica, novostavba, rádový rodinný dom a praktické dispozičné riešenie.“ 

Do nedeľňajšej epizódy sme si však pripravili ďalšie dve ponuky, plus jednu bonusovú. Ak chcete vedieť, ako sa pohybujú ceny rodinných domov s vyššie uvedenými podmienkami, sledujte Nové bývanie už v nedeľu o 17:50 na JOJke.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora