Máte obmedzený rozpočet na bývanie? Pozrite si možnosti, ktoré sa núkajú aj za hranicami Slovenska!

Dostupnosť do centra Bratislavy je výborná.

Kúpiť nehnuteľnosť v hlavnom meste za dobrú cenu je dnes viac ako náročné. Veľký dopyt ľudí prichádzajúcich do Bratislavy za prácou dvíha ceny bytov, domov aj pozemkov smerom nahor a aj preto sa čoraz častejšie spomína pojem „realitná bublina“.

My sa však v ďalšej epizóde Nového bývania chceme vyhnúť týmto starostiam, no zároveň musíme zostať neďaleko Bratislavy. Taká je požiadavka Ivety, ktorá sa sťahuje zo Zlatých Moraviec bližšie k svojim deťom. „Hľadáme byt do sedemdesiat metrov štvorcových, potrebujem mať veľkú obývaciu miestnosť spojenú s kuchyňou, hosťovskú izbu a spálňu. Terasa alebo balkón je pre mňa tiež dôležitá,“ hovorí Iveta, ktorá má obmedzený rozpočet na úrovni sto tisíc eur.

Aj preto sa tím Nového bývania rozhodol pozrieť za hranice Slovenska, len desať kilometrov od Bratislavy, do maďarskej Rajky, kde je početná komunita Slovákov, no zároveň sú tu nehnuteľnosti výrazne lacnejšie.

V prvej ponuke sme našli pre Ivetku byt s požadovanou rozlohou 70m2, len kúsok od Bratislavy v tehlovom bytovom dome, ktorý bol postavený v roku 2009. Byt je zariadený, má veľkú terasu a vyriešené je aj parkovanie. Cena tejto nehnuteľnosti je 89 900 eur, čo znamená, že Ivetke sme z rozpočtu ušetrili viac ako desať tisíc eur.

Pre viac informácií a zaujímavostí o tom, aké sú ceny bytov v Rajke a ako sa tam Slovákom býva, sledujte Nové bývanie už v nedeľu o 18:50 na JOJke.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora